Etusivu1
Brandiäänestys51
Brandilista29
Muoti2
MISC3
Menot4
Lifestyle5
Profiili6
Brandstory25
Foorumit7
Mikä on mov?8
36
mov travel41
What's going on35
46

käyttäjätunnus

salasana

Foorumit

vegaaniset vaatteet

käytätkö aidosta nahasta valmistettuja vaatteita, entäpä villaa? ostatko vaatteita valmistajalta joka käyttää vaatteissaan nahkaa/turkissomisteita? entä mitä mieltä olet tälläisistä yrityksistä?täällä muutamia valmistajia jotka eivät käytä tuotteissaan eläinkunnasta peräisin olevia raaka-aineita:

http://www.peta.org/living/alt1.asp


ceee- 20.11.2005 14:18

+ esimerkiksi benettonia ja halosta on arvosteltu paljon eläinten oikeuksien laiminlyönnistä.esimerkiksi Stella McCartney

valmistaa vegaanisia tuotteita. (:


ceee- 20.11.2005 14:24

Ostan ja omistan turkiksia..... ne vaan kuuluvat osana ihmisten vaatetukseen!! En vastusta turkistarhausta, eläin kokeita vastusta koska niissä aiheutettaan eläimille turhaa kipua!!! Vastustan yleensäkkin eläinten huonoa kohtelua ja hakkaamista!!

Fashion Man!! 20.11.2005 19:13

fashion man, vähänpä välität eläimistä, jos tuet turkistarhausta. Niitä eläimiä kohdellaa aivan yhtä huonosti kuin esim. sikoja ja lehmiä. Mua jotenkin kuvottaa, kun näkee ihmisillä kuolleita kettuja tai minkkejä päällänsä... Turkikset ei todellakaan kuulu nykypukeutumiseen.

tr 21.11.2005 20:07

Mun mielest ei oo mitään pahaa käyttää esim nahasta tehtyjä vaatteita. Asumme sen verran pohjosessa, että on ihan hyvä pysyä lämpimänä. Ja lisäks jos on tarkistanu, että se on teuraseläimen, niin en näe siinä mitään epäeettistä.

anaas 22.11.2005 12:07

Joo ja nahkahan onkin toooosi lämmintä...

tr 22.11.2005 14:28

Jos sul on valikoiva näkö, niih käytin sitä nahkaa ESIMERKKINÄ siinä ekassa jutussa. Tai no tuskin tämä siihen valikoivaan näköösi auttaa...

anaas 22.11.2005 14:50

Ja nahka on tosi lämmintä.

anaas 22.11.2005 14:51

Ok, tässä olikin kyse vaan mieleipide-erosta. Mun mielestä nahka ei ole erityisen lämmin materiaali.

tr 22.11.2005 21:13

Mutta turkis on!! ja nahka suojaa kans aika hyvin..... esim: Tuulelta!! miten lehmät ja kanat liittyy turkis tarhaukseen??`oletko koskaan käynyt Turkistarhalla?? ja myönnän et on olemassa joitain "huonoja" esimerkkejä tarhaajistakin!!

Fashion Man!! 22.11.2005 21:52

Lehmät ja kanat? What?Tarkoitin, että turkiseläimiä pidetään yhtä huonosti kuin muitakin tuotantoeläimiä, eli todella huonosti.Mä en kyllä suoran sanottuna voi käsittää, miten joku edes kehtaa kulkea ketun pää olallaan roikkuen.. Soooorry, fässönmään.


tr 23.11.2005 00:04

Tuotanto eläimiä ei mielestäni koskaan ole pidetty huonosti!! On olemassa joitain tilallisia jotka pitävät eläimiään huonosti ja muuta, mutta yleistämään ei pidä ruveta!! Ja ei niit eläimii siel tarhalla kuule kauheen huonosti voida pitää!!

Fashion Man!! 23.11.2005 20:28

Ei helvetti, ota oikeesti asioista selvää ennen kun lauot juttujas! Eikö susta ole huonosti pitämistä, jos esim. siat on ahtaissa kopeissa päällekkäin ja ties mitä kaikkea muuta. Hei please, ei oo ihmekään, että ihmiset vaan syö tehotuotettua lihaa hyvällä omatunnolla jos niitten tietämys on tota luokkaa...

tr 23.11.2005 21:16

Jos jossain on joku kasvattaja pitänyt eläimiään huonosti, niin se ei tarkoita että kaikissa paikoissa niitä kohdeltaisiin yhtä huonosti!! Sä et tunnu osaavan muuta kuin yleistää näitä asioita!?! Ja satun jonkin verran tietämään tuotanto eläinten kasvatus tiloista koska isäni on töissä liha/elintarvike alalla !! Jos ruuaksi tarkoitettuja eläimiä kohdeltaisiin huonosti niin niist tehtäisiin heti ilmoitus eläinsuojelu yhditykseen!! Taidat olla vain joku pikku skidi joka ei tiedä näistä asioista tuon taivaallista!! suosittelen että kasvat aikuiseksi!!

Fashion Man!! 24.11.2005 17:00

Musta tuntuu, että sun kanssa on tosiaan turha käydä näsitä asioista keskustelua. Olen yli kaksikymppinen ja OPISKELLUT kyseisiä asioita, minkä lisäksi vieraillut SEKÄ tuotantotioloilla ETTÄ turkistarhalla. Outoa, mutta yleensä kumpiinkaan ei helpolla pääse - tilanpitäjät eivät halua, että ihmiset tietävät, miten eläimiä pidetään. Voi kuule, sulla on todella sinisilmäinen näkemys näistä asioista. Mutta toisaalta, helpompi elää, kun kieltää faktat. Mä en niin tosin voisi tehdä, koska mulla on OMATUNTO ja hyvä moraali.Ja vinkkinä, koitahan opetella kirjoittamaan vähäsen siistimpää kieltä, esim. hiukan vähemmän noita huutomerkkejä - sitten sut ehkä otettaisiin edes VÄHÄN vakavasti ;)


tr 24.11.2005 20:52

Jahas, antaa olla! jos et tajuu niin et tajuu, mut ei tarttee mennä henkilö kohtasuuksiin.

Fashion Man!! 25.11.2005 09:49

tr -

Tiedät kuitenkin onko nahkavaate lämmin vai ei.. :)

Jos faktasta kirjoitetaan voidaan kirjoittaa myös ilman tuohtumusta ja vakuuttelua. Onko käynyt mielessä, että jollakin muulla voi myös olla todellista faktatietoa asioista? Näkemyksiä voi olla erilaisia, ei liene uusi asia. Kenen näkemys on ainut oikea?-ei kukaan ihminen ole mikään toistaan tuomitsemaan. Silloinhan "pahuus" on vain jo siirtynyt..


TT 25.11.2005 21:55

Mielestäni niin eläinten kuin ihmistenkin hyvinvoinnista pitää huolehtia hyvin,mutta jos eläimiä sitten joka tapauksessa käytetään ruuaksi,niin on järkevää ja ekologista käyttää niistä kaikki mahdollinen!Näin ruotsalaisen dokumentin, jossa kalojen nahkoista tehtiin vaatteita.Luonnonkansat ovat kautta aikojen käyttäneet järkevästi kaikki ruhon osat hyödyllisesti,se on mielestäni kestävää kehitystä nykyäänkin,toisin kuin eläinten tarhaaminen pelkän turkin vuoksi,myönnän kyllä ,että tästä voi olla monta mieltä.

gromnoo 26.11.2005 19:20

FashionManille sen verran, että en vittuillut tai mitään, sun TODELLA kannattaisi panosta tuohon kirjoituksiesi asuun, tai sinua ei tulla kosaan ottamaan vakavasti edes vaatesuunnittelijana.Ja sitten. Outoa, että ihmiset perustelevat turkiksia jne sillä, että seon LUONNOLLISTA. Kyllä, se oli luonnollista silloin, kun ketut metsästettiin ja niistä tehtiin turkiksia ja ruokaa tms. Got the point? Mielestäni jos tosiaan sallitaan se, että eläimiä kasvatetaan VAIN IHMISEN NAUTINNON TAKIA, eli niiden elämällä ei ole muuta virkaa kuin ihmisen halujen takia kuoleminen, NIITÄ TULISI SITTEN EDES KOHDELLA HYVIN. Valitettavasti, minulla on näistä asioista enemmän oiekaa tietoa kuin fashionmanilla. Eläinten olot tarhoilla eivät ole kovin hyvät. On paskapuhetta, että eläimet eivät tuottaisi, jos niitä ei pidettäisi hyvin. Useimmilla tarhoilla jopa Suomessa turkiseläimiä pidetään häkeissä, joissa on POHJAKIN VERKKOA. Eläimet ruokitaan niin, siis sellaisella ruualla, että turkista tulee mahd. hieno. Tämä ruoka ei kuitenkaan useinkaan ole näille eläimille luontaista, ja tälläkin on monia seurauksia eläimen hyvinvoinnille. Kaikenlaisia tällaisia juttuja, jotka ovat aivan arkipäivää tarhoilla. Kyllä vaan, menkää itseenne te, jotka käytätte turkkeja.Jooh. Tämä foorumi on kyllä us-ko-ma-ton paikka. Yksi opiskelukaveri mainitsi tästä mulle ja sanoi, että täältä saa hyvät naurut. Joo totta. Harmi vaan että tulin ottaneeksi osaa keskusteluun. Fashionmanin kaltaisten ihmisten (eli ihmisten, joilla ei oikein ole tietoa asioista, ja joilla ei ole minkäänlaista kritiikkiä) takia täältä niin hyvät naurut saakin. Taidankin vinkata muillekin tuolla yliopistolla :D


tr 27.11.2005 23:17

Toi sun ylempi kommentti on kyl erittäin loukkaava, vähättelevä ja hurskas ihmiseltä jonka mielestä mun kirjoitus asussa on vikaa!?! LUE OMA JUTTUS!! Ja toisekseen tossa ei tuu mitään uutta ilmi. Ja tiedoksi suunnittelijan ammattitaitoa ei mitata sillä osaako joku kirjoittaa millai! Ja mul on tietoa näistä asioista ja KYLLÄ!! Olen myös vieraillut turkistarhoilla. Lopux haluisin lisätä että KASVA AIKUISEKSI;)

Fashion Man!! 28.11.2005 18:17

tuohon tr:n kommenttiin vielä, olen samaa mieltä kanssasi siitä että eläimiä kohdellaan huonosti vain ihmisen mukavuudenhalun takia, vaikka myös vaihtoehtoja olisi. useimmilla tapaamistani ihmisistä ei edes ole minkäänlaista todellista tietoa siitä, kuinka huonot eläimien olot ovat, tai kuinka niitä todella olisi mahdollista parantaa, ja että kuluttajakin pystyy vaikuttamaan tälläisiin asioihin.itse olen vegaani, siis en myöskään käytä aidosta aidosta nahasta valmistettuja vaatteita, enkä turkiksia, ja yritän välttää ostamista vaatteitani yrityksiltä jotka valmistavat tälläisiä tuotteita, ja pysyä silti muodissa mukana ja olla trendikäs. :)pointtinani nyt siis se, että te voitte valinnoillanne vaikuttaa, eikä tälläinen ajattelu todellakaan huononna elämänlaatua !


ceee- 29.11.2005 09:35

olen samaa mieltä tr:n kanssa siitä että turkistarhoissa eläimiä kohdellaan huonosti, suoraan sanoen epäoikeuden mukaisesti, onhan eläimilläkin sydän ja tunteet. ymmärrän kyllä että eläimiä teurastetaan lihan vuoksi, ja samalla siitä saa turkiksia mutta turkistarhaukset ovat turhia ja eläimet kärsivät siellä.panda 18.04.2006 14:08

mä käytän nahkaa käytettynä ja vaikka turkiksiakin käytettyny. en kyllä ikinä ostaisi uutena.

pandorasbox 29.08.2006 16:50
Sinun täytyy kirjautua osallistuaksesi keskusteluun! Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätunnusta, >>Rekisteröidy tästä

käyttäjätunnus

salasana


  

Näistä merkeistä
Mistä..

Paras blogi
ns. "erilaiset nuo...

viesteihin vastail...
Vaatteet on mun aa...

designin Wikipedia
blogi on muotia

tanssi ?
Cheerleading

Christmas in other...
Have lunch at the ...

göteborg
Thaimaahan!!
 

Lataatko maksullista musiikkia netistä..

Lähes viikoittain
Lähes kuukausittain
Harvemmin
En koskaan

Aiemmat äänestykset