Etusivu1
Brandiäänestys51
Brandilista29
Muoti2
MISC3
Menot4
Lifestyle5
Profiili6
Brandstory25
Foorumit7
Mikä on mov?8
36
mov travel41
What's going on35
46

käyttäjätunnus

salasana

Foorumit

Miksi ruotsalaiset osaavat?

No, tässäpä vähän lisää tätä valitusta jota suomalaiset ovat harrastaneet läpi vuosikymmenten. Luulisi, että suomalaiset voisivat pikkuhiljaa lopettaa muutoin alemmuuskompleksit länsinaapurin kohdalla, mutta tässä on yksi seikka, jonka kanssa olemme aivan häntä koipien välissä.Nimittäin ruotsalaiset vaatemerkit - Acne Jeans, Tiger of Sweden, Filippa K... muutamia parhaita mainitakseni. Joo, eivät ole välttämättä mitään uutta luovimpia tai erikoisia merkkejä, mutta näissä yhdistyvät ne seikat, joita minä haen vaatteiltani. Selkeät, puhtaat ja pelkistetyt linjat, siistit ja ajattomat värit sekä hyvälaatuiset materiaalit.Miksi siis suomalaiset jotenkin verrattavissa olevat vaatemerkit kuten Nanso, Marimekko ja Ivana Helsinki ovat lähinnä räväkkää 70-lukulaista printtiä?Lisäksi nuo ruotsalaiset osaavat rakentaa brandit haluttaviksi. Kukapa oi kukapa keksisi tehdä tyylikkäitä, klassisia-mutta-päivitettyjä vaatteita täällä Suomessa..

hodari 22.06.2006 09:17

olen ihan samaa mielta. ruotsista on viime aikoina noussut tosi monta merkkia pinnalle ja paassyt kulutukseen ympari maailman. en kanssa ymmarra miks suomalaiset ovat niin jamahtaneita tuon tyylin suhteen. taalla on kylla tosi kivoja indie suunnittelijoita, mutta juuri tuo brandays ja markkinointi tokkii. itse kun osaan tuota business puolta, olisi kiva paasta markkinoimaan suomalaisia tuotteita ulkomailla. siina vaan on se juttu, etta suomalaiset ovat niin arkoja, etta eivat "kehtaa" tehda tuotteistaan julkisia.. "taa nyt on vaan tammonen".... ihme meininkia!

miss6o 22.06.2006 22:54

Kyllä suomalaisetkin osaavat tehdä muuta kuin 70-luku printtityyliä, Lustwear, Vem är du? ja Tiia Vanhatapio esimerkkeinä manitakseni ovat enemmänkin ruotsalaista suunnittelutyyliä muistuttavia.

Meissä suomalaisissa mättää tosi pahasti se, ettei me vaan uskalleta ottaa riskejä ja brändätä itseämme. Onneksi nyt näyttää siltä, että suomidesign on oikeasti menossa maailmalle, kunhan tää nousu ei vaan tyssää suomalaisten itsensä vähättelyyn, vaan maailmalle mennään täynnä itseluottamusta ja uskottavuutta.Ja pitää muistaa, että onhan jotkut suomalaiset merkit tunnetumpia maailmalla kuin Suomessa. Kuten Jasmin Santanen ja Nessi Hovi.


iiti 22.06.2006 23:40

On totta, että printtityyli, jota marimekko, Nanso ja IvanaHelsinki kylvävät, on näkyvintä Suomessa. Mutta olisikohan tässä sellainen pointti, että juuri nuo, marimekko, Nanso ja IvanaHelsinki, ovat ne, jotka ovat eniten popularisoidut ja eniten ulkomaille markkinoidut ja siellä myös huomiota saanet merkit. Kyllä suomalaiset materiaalit ja selkeät linjat taitavat. Pelkistetyt värit ovat meillä annettuina. Näitä suunnittelijoita löytyy kyllä. Usein vain homma menee niin, että ihmiset innostuvat erottuvista asioista, kuten taannoin IvanaHelsingin Camping-tuotteista - Ilmiö huomataan ja noteerataan mediassa - ilmiö kasvaa lisää. Siinä tuttu kaava.Oletteko koskaan miettineet, että kadulla sinua saattaa kävellä vastaan tyyppi, jolla on jotain pelkistettyä ja laadukasta, suomalaisen suunnittelemaa. Sellaista on vain vaikeampi erottaa katukuvasta, koska merkki ei huuda helmassa.On mielestäni liian rajua sanoa, ettei suomesta löytyisi hodarin ja miss60:n tarkoittamaa suunnittelua. Sitä löytyy kyllä, mutta vain Designin pyhän kyltin alla. Suomalainen laatuvaate ei ole ketjuuntunut samoin kuin Tiger, Acne ja Filippa. Ehkäpä kyse on juuri siitä, mitä iiti kirjoitti suomalaisten riskinottopelosta. Jostain toisten silmään mitäänsanomattomasta ei uskalleta tehdä brändiä, kun kerran marimekon, Nanson ja Ivanan kaltaiset brändit ovat menestyneet.


Lindakarolina 28.09.2006 13:29
Sinun täytyy kirjautua osallistuaksesi keskusteluun! Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätunnusta, >>Rekisteröidy tästä

käyttäjätunnus

salasana


  

Näistä merkeistä
Mistä..

Paras blogi
ns. "erilaiset nuo...

viesteihin vastail...
Vaatteet on mun aa...

designin Wikipedia
blogi on muotia

tanssi ?
Cheerleading

Christmas in other...
Have lunch at the ...

göteborg
Thaimaahan!!
 

Lataatko maksullista musiikkia netistä..

Lähes viikoittain
Lähes kuukausittain
Harvemmin
En koskaan

Aiemmat äänestykset