Etusivu1
Brandiäänestys51
Brandilista29
Muoti2
MISC3
Menot4
Lifestyle5
Profiili6
Brandstory25
Foorumit7
Mikä on mov?8
36
mov travel41
What's going on35
46

käyttäjätunnus

salasana

Foorumit

Astangajooga

Astangajooga - monipuolinen, kaikille sopiva, edullinen. Mä voin lämpimästi suositella jokaikiselle astangajoogaa uudeksi harrastukseksi. Esim. Helsingissä toimii useita joogakouluja, ja niitä on muissakin kaupungeissa. Tuntien hinta vaihtelee muutamasta eurosta varmaankin noin reiluun kymppiin. Mitään sen kummempia varusteita ei tarvita: mukavat, rennot vaatteet riittävät; joogamatot saa useimmiten kouluilta.Todella rentouttavaa ja ihanaa touhua! Kaikkein parasta antia on mun mielestä se, että oppii tuntemaan itseään, tulee notkeammaksi ja muutenkin olo kohenee. Joogan avulla on kaiken muun lisäksi mahdollista saada timmi kroppa ;)Ja jooga sopii kaikille - ei tartte olla mikään supernotkea todellakaan! Tunneilla sitten tekee sen minkä pystyy, kukin yksilöllisesti.


tintin 16.12.2005 00:34

oj<3

itsekin täysin rakastunut kyseiseen. (:

aluksi jännitin, kun ohjaaja sanoi lajin sopivat parhaiten sellaisille joilla jo valmiiksi on hyvä lihaskunto(tietääkseni eräs joogan raskaimmista muodoista), itse kun olen enemmänkin sohvaperuna. mutta laji imaisi äkkiä mukaansa, ja vaikka liikkeet aluksi tuntuivatkin aikas raskailta, niihin mukautui nopeasti. :) aivan mahtava laji!


ceee- 19.12.2005 22:47

Lähes kaikki aloittelijat rakastuvat astanga-joogaan ja kokevat, että mitään muuta ei kohta tarvitsekaan tehdä, kun astanga on vastaus kaikkeen.Astanga-jooga on intialaisen miehen kehittämä asento-sarja, jossa asennot tehdään aina samassa järjestyksessä, milloinkaan jättämättä mitään asentoa välistä.Astanga on alunperin kehitetty intialaisille, lämpimässä ilmastossa eläville 12-vuotiaille pojille.Astangassa korostetaan kehon venyvyyttä ohi lihasvoiman. Venyvyys tarvitsee kuitenkin aina tuekseen oman lihasvoiman, joten ei kannata unohtaa sitä seikkaa.Mitä henkilökohtaisempaa ohjaus on, sitä turvallisempaa lajin harrastaminen on. Kannattaa myös ottaa rohkeasti selvää ohjaajien anatomian tuntemuksesta. Ei olisi pahitteeksi vaikka ohjaajalta löytyisi fysioterapeutin koulutus.Astanga-ohjaajien koulutusta ei tietääkseni valvota millään tavalla missään päin maailmaa, joten täytyy itse olla aktiivinen ja reippaasti kysyä ohjaajalta kuinka hyvin tämä kehoa, luita, niveliä, nivelisiteitä, lihaksia jne. tuntee.Kannattaa myös uskoa omaan vaistoonsa. Jos joku asento tai avustus tuntuu liian rajulta, niin siitä on oikeus kieltäytyä joutumatta kuitenkaan hylkäämään koko jooga-harrastusta.joopa joo 05.01.2006 14:15

Aina ei ole pakko tehdä kaikkia liikkeitä. Minä en ainakaan tee, vaan teen erilaisa sarjoja.Toki on paratsa ottaa vastaan mahdollisimman paljon ohjausta ohjaajalta. Mutta oma kehokin osaa kertoa aika paljon: liikettä ei kannat jatkaa, jos tuntuu pahalta. Sitten voi kysyä ohjaajalta, mikä mahdollisesti meni pieleen.Mä en näe mitään pahaa siinä, että aloittelijat innostuvat astangasta. Se on hyvä harrastus kelle tahansa.


tintin 05.01.2006 23:00Astangassa on pakko tehdä kaikki liikkeet suunnitellussa järjestyksessä. Asentoja ei voi jättää välistä pois (mikäli siis harjoittelee salilla eikä yksin kotona). Jos välissä on 1 asento, jota ei pysty tekemään, mutta sen jälkeen 10, jotka pystyy, niin ei auta. Sarjan teko on lopetettava siihen yhteen ainoaan, jota ei kykene tekemään.Aina ei ole kipua kertomassa, että joku "menee pieleen". Voi mennä vuosia, ennen kuin vakavakaan vamma ilmoittaa itsestään. Ei ole oppilaan tehtävä tietää miten mikäkin asento tehdään anatomisesti oikein, vaan se on ohjaajan työtä. Hänellä on vastuu, mikäli ohjaa tai neuvoo väärin tai EI KUUNTELE oppilasta.

näin on 20.01.2006 10:06

Tjoo-o.Kyllä minä vaan ihan menestyksekkäästi hararstan astangaa, vaikken pysty kaikkia liikkeitä tekemään. Jos tunnilla tulee jokin liike, johon en pysty (esim. niska-hartia -seisonta ei vielä ihan luonnistu), jätän sen yksinkertaisesti väliin, ja jatkan seuraavasta liikkeestä, johon pystyn. lisäksi, tunneillakaan ei todellakaan aina tehdä sitä samaa pitkää sarjaa.


tintin 20.01.2006 17:42

Käyt ilmeisesti ohjatuilla tunneilla? Minä puhuin Mysore-tunneista. Koulujen välillä saattaa olla eroja, mutta jos luet Astangan perusteosta Yoga Malaa, niin löydät sieltä selvästi sanottavan, että asanat on tehtävä aina tietyssä järjestyksessä mitään välistä pois jättämättä. Näin minua myös on opetettu.

Ttt-jaaa 24.01.2006 17:00

Joo, monenlaisilla ohjatuilla tunneilla; myös sellaisilla, joilla tehdään sarja päästä päähän. Useammin tosin teen joogaa kotona.En ole lukenut tuota kirjaa, mutten näe mitään syytä olla tekemättä välillä erilaisia sarjoja.

tintin 24.01.2006 18:08

siis kotonahan saat tehdä mitä haluat. puhuin nyt siitä säännöstä, jota joogasalit kyllä yleensä noudattavat.

tt-jooo 30.01.2006 13:39

Ei ongelmia. Jos en jotain pysty tekemään, skippaan sitten sen liikkeen ja jatkan taas, kun pystyn. Näin helppoa :)

tintin 30.01.2006 16:59

Astangajoogassa on monta eri liikesarjaa, joiden liikkeet seuraavat toisiaan. Tarkoitan, että jokaista liikettä seuraa se tietty seuraava liike, ja se on yleensä se helpoin reitti päästä sitä seuraavaan liikkeeseen. Esimerkiksi kaikille tunnettu Auringontervehdys on liikesarja, jonka liikkeet ja myöskin hengitys seuraavat toinen toisiaan.

Astangassa on kuitenkin myös yksittäisiä liikkeitä, jotka voi tehdä haluamassaan ja itselle parhaimmassa järjestyksessä. Jokaisella liikkeellä on tietty hengitysrytmi ja sekuntimäärä, jota pitäisi noudattaa. On tärkeää muistaa, että kolme oikein tehtyä liikettä on aina parempi kuin sata väärin tehtyä. Satsakaa laatuun ei määrään.


vassu 21.02.2006 11:07

Millähän salilla käytte jos saatte itse määrätä missä järjestyksessä asanoita teette?

pinkku 23.02.2006 11:06

Mä en ainakaan sanonut, että tunneilla tehtäisin siinä järjestyksessä, missä haluaa. Sanoin, että jollei pysty johonkin liikkeeseen, voi sen ajan sitten tehdä muuta eli jättää sen välistä.

tintin 23.02.2006 19:13

Ryhmäopetuksessa noudatetaan tietysti opettajan ohjeita, mutta koska asanoita on niin monta erilaista ei niitä yhdellä kertaa käydä läpi. Ne tunnit, joilla minä käyn eivät ole koskaan täysin identtisiä, jokaisella tunnilla tehdään samoja mutta myös eri asanoita, vaikka pääosin noudatetaan samaa kaavaa. Lisäksi eri opettajat opettavat omalla tavallaan. Siksipä kannattaa käydä tutustumassa useamman opettajan tuntiin.

Kotona joogatessa voi päättää itse järjestyksen. Itse tykkään ensin lämmitellä ja sitten vasta ryhtyä asanoiden pariin. Tämän jälkeen seuraa mielen ja kehon rauhoittaminen. Asanas - Perfecting the body. Jokaisella asnalla on oma vaikutuksensa kehoon. Niistä voi lukea osoitteessa http://www.yogabasics.com/asana/


vassu 24.02.2006 15:46

No aivan! Noita samoja asioita olen mäkin tässä yrittänyt valottaa ;)

tintin 25.02.2006 17:57

te puhutte nyt joogasta yleensä - ette astanga-joogasta. astangassa nimenomaan korostetaan sitä että asanat on aina tehtävä tietyssä samassa järjestyksessä.

pöh 19.03.2006 16:37

Ei tarvitse astangassakaan.

otaselvää 19.03.2006 17:35
Sinun täytyy kirjautua osallistuaksesi keskusteluun! Jos sinulla ei vielä ole käyttäjätunnusta, >>Rekisteröidy tästä

käyttäjätunnus

salasana


  

Näistä merkeistä
Mistä..

Paras blogi
ns. "erilaiset nuo...

viesteihin vastail...
Vaatteet on mun aa...

designin Wikipedia
blogi on muotia

tanssi ?
Cheerleading

Christmas in other...
Have lunch at the ...

göteborg
Thaimaahan!!
 

Lataatko maksullista musiikkia netistä..

Lähes viikoittain
Lähes kuukausittain
Harvemmin
En koskaan

Aiemmat äänestykset